Paslaptys kaip iškepti skanų pyragą

Skanus pyragas net ir pačią niūriausią dieną gali pakelti nuotaiką. Netikite? Išbandykite. Internetiniame puslapyje https://bijola.lt/desertai/pyragai/ rasite desertą net ir pačiam išrankiausiam skoniui. Avietinis pyragas, citrininis pyragas, aguoninis pyragas, klasikinis pyragas – gausybė įvairiausių skonių pagal kiekvieno išskirtinį pageidavimą. O kur dar įmantrūs ar itin viliojantys  pyragų pavadinimai – „Ambasadorių“, „Bajorų“, „Drakono metų“ ir kt. Konditerijos gaminių virtuozai linkę ne tik pagaminti bet kokį pageidaujamą skanėstą, bet ir noriai dalijasi paslaptimis, kaip iškepti skanų pyragą.

Taigi, anot jų, svarbiausia – prieš kepimą tam tikrus ingredientus laikyti tik šaltai. Tai reiškia, jog sviestą laikyti šaldytuve dera tiek, kiek to reikalauja receptas. Kietus augalinius riebalus galima laikyti šaldiklyje, tačiau nereikėtų užšaldyti iki galo. Tešlą kas kiekvieną pyrago gaminimo žingsnį taip pat reikėtų bent šiek tiek atšaldyti, kol ruošiamas įdaras.

Kitas gana svarbus aspektas, lemiantis kepamo pyrago kokybę – tešlos nereikėtų per daug kočioti ir minkyti. Taip ji tampa per daug kieta. Šitą defektą dažniausiai gana sunku ištaisyti. Dar vienas svarbus žingsnis, neleidžiantis tešlai per daug sukietėti – neskubėti iš karto dėti per daug miltų. Geriau tą daryti pamažu ir palaipsniui. Taip išvengsite pernelyg kietos pyrago tešlos.

Jeigu kepsite pyragą su įdaru, jokiu būdu nesudėkite visų ingredientų iš karto. Pirma derėtų iškepti biskvitą aukštesnėje temperatūroje, tuomet sudėti įdarą ir, sumažinus temperatūrą, vėl kepti pyragą iki reikiamo laiko.

Kai ruošiatės pašauti pyragą į orkaitę, pažiūrėkite, jog ji būtų pakankamai įkaitinta ir dėkite ant žemiausios orkaitės lentynos. Taip išvengsite drėgnos pyrago apačios.

Galiausiai maloniausia pyrago kepimo dalis – jo pateikimas svečiams, draugams ar šeimos nariams. Jeigu norite pajusti tikrą kepinio skonį, neskubėkite iš karto, vos išėmus iš orkaitės, jo ragauti. Tegul pyragas atvėsta. Taip jis sutvirtės, o visi ingredientai susisies į bendrą skonio visumą.