Liesi, bet labai skanūs užkandžiai

uzkandziaiŠventės be užkandžių yra niekaip neįmanomos. Tai greitas ir paprastas būdas pavaišinti net ir labai daug svečių. Švediško stalo principas išpopuliarėjo kartu su užkandžiais, kurie, svarbiausia, patenkina labai įvairių žmonių poreikius. Nuo tradicinių mėsos užkandžių iki tokių, kuriuos dažniausiai mėgsta vegetarai. Bet koks maisto produktas gali virsti užkandžiu. Svarbiausia, kad gana lengvai jis gali virsti tikrai labai liesu ir sveiku užkandžiu, kuriuos galima valgyti masiškai.

Daržovės, kurios ir skanios, ir naudingos

Nors lietuviškas klimatas daugelio tautiečių nedžiugina, visgi, galime pasigirti, kad sezono metu mūsų šalyje auga labai daug skanių ir ilgą laiką išsilaikyti galinčių daržovių.

Iš jų galima pagaminti ne tik labai skanius, tačiau ir labai naudingus užkandžius, kurie bus sveiki Jūsų organizmui. Daugeliui sveikumas asocijuojasi su liesumu. Dalinai tai tiesa tačiau tikrai nereiškia, kad tokie užkandžiai neleis palepinti skrandžio.

Užkandžiams puikiai tiks tarkuotos morkos su svogūnais. Tai labai organizmui naudingas užkandis, kuris gerina imuninę sistemą ir tuo pačiu padeda išvengti nemalonių peršalimo ligų. Užtepėlę dėkite ant trapučio, tad bus ne tik sotu, tačiau tuo pačiu ir liesa, neužkimš skrandžio.

Užkandžio pagrindas

Užkandžio pagrindas gali būti ne tik duona ir batonas kaip daugelis galvoja. Tiek vienas, tiek kitas labai užkemša skrandį, tad siūlome pasirinkti trapučius bei kitus gaminius, kurie yra kur kas liesesni, taigi tuo pačiu ir naudingesni žmogui.

Taip pat rekomenduojame rinktis tokius, kurie turi grūdų bei kitų sėklų, kadangi jos žmogaus organizmui labai reikalingos ir naudingos. Didelis pliusas, kad kartu jos suteikia ir sotumo jausmą bei papildomą skonį, tad tai tarsi prieskonis kartu su pagrindu.

Padažai ne visada yra blogis

Žinoma, užkandžiai bus kur kas skanesni, jeigu jie bus gardinti padažais. Daugelis žmonių žino, kad padažai yra blogis, tad norint, kad kūno linijos jus tenkintų – labai svarbu pastaruosius normuoti.

Visgi, ne visai padažai yra blogi. Šiuo atveju svarbiausia yra pasirinkti tuos, kurie naudingi žmogui. Kaip kad sojos padažas arba kai kurie aliejai.

Eksperimentai atveria galimybes

Jeigu norite, kad užkandžiai patiktų ne tik Jums, tačiau ir artimiesiems, galiausiai, kad užkandžiai būtų naudingi ir sveiki – siūlome drąsiai eksperimentuoti ir išbandyti naujus dalykus. Internete yra labai daug receptų puslapių, kuriuose užkandžiai atrodo neįprastai, tačiau gaminami tikrai iš gana paprastų ir lengvai Lietuvoje randų ingridientų.

Kuo daugiau išbandysite – tuo skanesnius užkandžius pavyks sukurti, kuri puikiai tiks ne tik šventės metu, tačiau ir kiekvieną dieną, svarbiausia yra nebijoti išbandyti ką nors naujo ir pirkti tokius produktus, kurie Jums visiškai nematyti. Galbūt tai jie taps Jūsų mėgstamiausiais!

Žinoma, užkandžiais nereikia per daug piknaudžiauti ir jie turėtų būti ant Jūsų stalo tik tuomet, kai laukiate svečių arba kai kartais norite save palepinti. Pasilikite juos kaip desertą, kuriuo mėgaujamasi svečių aplinkoje.

Užkandžiai gali būti lavai sveiki ir liesi. Svarbiausia surasti gerus produktus iš kurių galima gaminti skaniausius užkandžius.