Kaip skaniai pagaminti laukinę lašišą?

Lašiša – viena iš maistingiausių žuvų rūšių. Galima įsigyti tiek šviežios, tiek šaldytos laukinės ir specialiuose ūkiuose užaugintos lašišos. Nors specialiose ūkiuose auginamos lašišos pasižymi aukšta maistine verte ir išsaugo savo skonį, tačiau laukinės lašišos užaugusios natūralioje joms aplinkoje pasižymi  aukščiausia maistine verte ir yra naudingesnė žmogaus sveikatai nei dirbtinai užauginta žuvis. Dėl didesnio maistinio vertingumo geriausia įsigyti ir gaminti šviežią laukinę lašišą. Tačiau puikus pasirinkimas yra šaldytos laukinės lašišos produktai,  jei šaldyta žuvis atitirpinama tinkamai, laikantis taisyklių, tai jos maistinė vertė bei skonis taip pat atitinka šviežios lašišos minėtas savybes. Taip pat laukinės lašišos nepaisant to ar ji šviežia, ar šaldyta skonis ir maistinė vertė priklauso ir nuo jos pagaminimo būdo. Visi žino, kad lašišą paruošti yra itin nesunku, greita ir paprasta, tačiau taip pat neretai ją labai lengva ir sugadinti. Laukinė lašiša gali būti paruošiama įvairiais būdais:  ją galima kepti keptuvėje ar žemoje temperatūroje orkaitėje, taip ją galimą troškinti garuose. Nepaisant laukinės lašišos paruošimo būdo, yra kelios svarbios taisyklės, kurių reiktų laikytis, norint tinkamai ir skaniai paruošti lašišą išsaugant visas naudingas maisto medžiagas. Jei ruošiatės kepti laukinę lašišą, nereiktų pašalinti žuvies odos – apkepusi žuvies oda padeda apsaugoti tarpią žuvies mėsą, taip pat žuvies oda padeda jos neperkepti ir neišsausinti ją kepant. Jei laukinę lašišą planuojate troškinti ar kepti žemoje temperatūroje orkaitėje, galima oda ir palikti arba ją nulupti. Taip pat svarbiausia žuvies neperkepti, nepaisant jos gaminimo būdo. Dažniausiai lašišai iškepti užtenka kelių minučių. Lašišą reiktų kepti ar garinti iki tol, kol iš skaidrios rausvos ji tampa balkšvai rausva, kepant nereiktų, kad mėsa būtų apskrudusi. Lašišą galima pateikti ir valgyti ir vidutiniškai iškeptą. Kepant žemoje temperatūroje orkaitėje iškepimui gali prireikti  keliolikos ar keliasdešimt minučių priklausomai nuo lašišos gabalėlių dydžio. Tiek kepant, tiek garinant nereiktų laukinės lašišos perkrauti prieskoniais, stenkitės gaminti kuo natūraliai. Lašišos skoniui atsiskleisti patariama naudoti juoduosius pipirus, druską ar krapus, pankolį. Intensyvesniam skoniui galima naudoti saldžiosios raudonosios paprikos miltelius, svogūnus, česnakus, baltąjį vyną.