Atveriant naujo restorano duris
Turbūt pastebėjote, kad kasmet duris atveria vis daugiau naujų kavinių, barų ir restoranų, tačiau lygiai taip pat dažnai dalis jų savo duris užveria pernelyg greitai. Kaip bebūtų, situacija nesikeičia, o tai reiškia, kad nemaža dalis pradedančiųjų verslininkų daro tas pačias klaidas. Taigi, jei ir jūs ruošiatės atidaryti savo pirmąjį restoraną, pateiksime keletą naudingų patarimų, kurie turėtų jums padėti išlikti laiminčiųjų pusėje.
- Niekuomet neatidarykite restorano prieš tai neradę profesionalaus virtuvės šefo. Didelė dalis pradedančiųjų verslininkų nuvertina šio klausimo svarbą, todėl apie virtuvės šefo paieškas galvoja paskiausiai. Deja, bet tai nulemia daugybę papildomų problemų, kurios tiesiogiai atsispindi restorano veikloje.
- Turėtumėte turėti pakankamai apyvartinių lėšų. Negalvokite tik apie pirmuosius du ar tris mėnesius. Apyvartinių lėšų turėkite mažiausiai šešiems ar devyniems mėnesiams. Jūs savo lėšomis turėsite finansuoti ne tik restorano veiklą, tačiau taip pat bus būtina apmokėti ir restorane dirbančio personalo atlyginimus. Jau nekalbant apie tai, kad jums reikės investuoti ir į naujojo restorano reklamą.
- Pasirūpinkite tinkamomis darbo sąlygomis. Jūsų personalas darbe turėtų jaustis labai komfortiškai ir jaukiai. Be to, kiekvienas darbuotojas turėtų jausti, kad jūs jam rūpite ir jūs jį vertinate. Tokiu atveju didės jūsų personalo produktyvumas. Žinoma, taipogi reikėtų pasirūpinti ir kokybiška padavėjų apranga. Būtent padavėjai bus labiausiai matomi jūsų restorane, todėl padavėjų apranga turėtų būti šiuolaikiška ir labai stilinga. Galite būti tikri, kad jūsų restorano lankytojai tai akimirksniu įvertins.
- Visuomet atsižvelkite į savo klientų pageidavimus ir patarimus. Nors kiekvienas klientas yra skirtingas ir turi labai skirtingą skonį, pasistenkite tinkamai įvertinti kiekvieną jums išsakytą pageidavimą ar patarimą.
- Užtikrinkite gaminamo maisto kokybę. Vos viena klaida ir jūs galite prarasti savo gerą vardą. Restoranų versle tai yra labai paprasta, todėl užtikrinkite, kad jūsų restorane gaminamas maistas būtų pačios aukščiausios kokybės.
- Orientuokitės ne į kiekybę, o į kokybę. Šiuo atveju turėtumėte apgalvoti, ką pasiūlysite savo restorano lankytojams. Klaidinga manyti, kad jiems reikėtų pateikti kuo didesnį meniu. Pastaruoju atveju jūs negalėsite užtikrinti kiekvieno patiekalo tobulumo, todėl kur kas geriau, kad savo meniu susiaurintumėte iki dešimties ar penkiolikos patiekalų.
Žinoma, patarimų, kuriuos galima pritaikyti atidarant restoraną, yra ir daugiau, todėl niekuomet nepamirškite, kad geriausia mokytis iš kitų klaidų.