5 priežastys valgyti chia sėklas kasdien
- Chia sėklos – nepamainomas antioksidantų šaltinis. Šiose sėklose esantis antioksidantų kiekis yra daug didesnis nei visuose miško uogose (avietėse, mėlynėse, serbentuose).Todėl chia seklos ypač pravers žiemos periodu, kada mūsų organizmui verkiant reikalingi antioksidantai tam, kad jaustumėmės sveiki, padeda stiprinti imunitetą.
Chia sėklos padeda numesti svorio. Nors šis teiginys gali skambėti keistai, tačiau tai yra ne pramanai, o realybė. Šios smulkios sėklytės gali prikaupti 12 kartų daugiau vandens nei sveria pačios, kai yra sumaišomos su vandeniu. Šia chia sėklų savybe labai paprasta pasinaudoti norint kontroliuoti alkį – jos puikiai užpildo skrandį, padeda atsispirti potraukiui suvalgyti kažką „skanaus“, o todėl padeda išvengti papildomų kalorijų.
- Chia sėklos – puikus kalcio šaltinis. Jose kalcio penkis kartus augiau nei pieno produktuose, o baltymų kiekis dvigubai viršija bet kuriose sėklose esantį baltymų kiekį. Valgydami šias sėklas jausitės sveikesni, turėsite daugiau energijos, pagerės jūsų kognityviniai sugebėjimai.
- Chia sėklose gausu omega 3 ir omega 6 riebalų rūgščių, kurios tiesiog privalo būti kiekvieno savo sveikata besirūpinančio žmogaus racione. Omega-3 riebiosios rūgštis teigiamai veikia mūsų širdies veikla, padeda mažinti kenksmingojo cholesterolio kiekį, padeda sumažinti skausmą.
- Šios sėklos padeda sumažinti kraujospūdį ir stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, minimizuoti insulino šuolius. Pasak mokslinių tyrimų, kurie 2008 metais buvo atlikti Toronte, Kanadoje, 3 mėnesius kasdien vartojant chia sėklas tyrimo dalyvių kraujas suskystėjo, sumažėjo trombų atsiradimo rizika, o hipertonikų situacija ženkliai pagerėjo – pastebėtas kraujospūdžio stabilizavimasis.
Išvados: Nesvarbu, jūs esate visiškai sveikas, sergate cukriniu diabetu ar tiesiog norite numesti šiek tiek svorio, padailinti savo kūno linijas – chia sėklos Jums būtinos kasdien – tiesiog pridėkite jų į savo mėgiamus kokteilius, salotas ir padažus.